Okuma Yazma Etkinliği

Okuma Yazma Etkinliği

Okul öncesi okuma yazma hazırlık çalışmaları aşamasında, kelime dağarcığı, görsel ayırt edebilme ve görsel okuryazarlık, ses farkındalığı çocuğun geliştirmesi gereken becerileridir.
Okul öncesi dönemde çocuklarda yazma becerilerini geliştirmek için katlama, kesme, yapıştırma, boncuk dizme, parmak boyası çalışmaları, yap-boz, hamur ile yapılan etkinlikler, serbest ve düzenli çizgi çalışmaları yapılmaktadır.

Okul öncesi çocuklarda görsel ayırt etme becerisi kazandırmak için de nesneleri benzerliklerine ve farklılıklarına göre bulma ve sıralama, ayırt etme, eşleştirme, eksik resimleri tamamlama gibi çalışmalar yapılmaktadır.

Çocukların okuma becerisi kazanabilmesi için ses birimleri ve yazılı semboller arasında ilişkiyi kurabilmesi gerekmektedir. Çocuklara yönelik okuma becerilerini geliştiren etkinlikler yapıldıkça çocuklarımız yetişkinlerin kullandıkları yazı dilini nasıl kullandıklarını gözlemleyecek ve çevresindeki basılı materyallerin özelliklerine dikkat etmeye başlayacaktırlar.
Okul öncesi okuma yazma hazırlık çalışmaları; öğrencilerimizin ilkokula gitmeden önce akıl yürüterek kavramları öğrenmesi, algısal yeteneğinin gelişmesi için temel hazırlık oluşturacaktır. Okuma yazma hazırlık etkinlikleri ile öğrencilerimiz farklı bağlantılar arasında ilişki kurabilme becerisi kazanacaktır. Dikkat süreleri ve odaklanma sürelerinde iyileşme görülecektir.