Okuma Yazma Hazırlık Çalışmaları

Okuma Yazma Hazırlık Çalışmaları

Okuma yazamaya hazırlık çalışmalarında edinilen temel bilgi ve beceriler yoluyla çocuklarımızın bilişsel faaliyetleri artmaktadır. Bu çalışmalar çocukta sağlıklı öğrenmeyi gerçekleştirmesi için yaşamın içine girerek ilköğretime geçişini kolaylaştırmak, hazırbulumuşluk düzeylerini arttırmak amacıyla yapılan etkinlikleri içermektedir.

 Asla okuma ya da yazma öğretmek amacını taşımamaktadır. Çocuğun yazması zihinsel gelişiminin yanı sıra el-göz koordinasyonu,  parmak kaslarının ve kemiklerinin gelişiminin tamamlanmasına bağlıdır. Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları içerisinde yer alan etkinliklerle bu alanlar desteklenerek çocukların okul olgunluğunu kazanmaları sağlanır.

img25

Amacımız

Okuma yazma hazırlık çalışmaları ile amacımız, çocuklarımızın etkili dinleme ve konuşma becerilerini öğrenmelerine, çevresindekilerle iletişim kurabilmelerine, okula hazırlık olarak okuma yazma becerileri kazanmalarına ve bunları yaşam boyu kullanabilmelerine yardımcı olmaktır.

Çocuklarımıza okuma yazmaya hazırlık çalışmaları becerileri kazandırmakta temel hedefimiz; çocuklarda kalem tutma ve el becerisini geliştirme; görsel ve işitsel algı çalışmalarıyla bellek gelişimini desteklemektir.

Okul öncesi dönemdeki öğrencilerimizden beklentimiz tamamen okuma yazmayı öğrenmeleri değildir. Buradaki temel amaç, çocuklarımızın gelişim dönemleri de göz önünde bulundurularak okuma yazma sürecine yönelik çeşitli becerilerin geliştirilmesine katkı sağlamaktır.